Kjole til bryllup

Kjole til bryllup
Annonse:
Feras 1 Juli DW

Kjole til bryllup 2024 | 80håndplukkede kjoler for deg som er gjest

Vil du se smashing ut i en vakker kjole til bryllup? Det vil vi også. Derfor har vi i Ditt Bryllup-redaksjonen sittet time inn og time ut, og saumfart det nettbutikker har å by på av kjoler (som brudeparet vil elske at du velger).

Tekst: Next Content Studio
Foto: Produsentene

Kjoleguide 2024 – kjole til bryllup som gjest

Vi vet med sikkerhet at denne guiden hjelper deg med å spare tid i jakten på kjolen du leter etter. Vi har nøye valgt ut våre favoritter i disse kategoriene:

 • Grønne kjoler
 • Rosa kjoler
 • Blå kjoler
 • Gule kjoler
 • Blomstrete kjole til bryllup
 • Elegante og enkle kjoler til bryllup
 • Kjole med lange ermer
 • Glitterkjoler
 • Maxikjoler
 • Brudepikekjoler
 •  

Vi vet med sikkerhet at denne guiden hjelper deg med å spare tid i jakten på kjolen du leter etter. Vi har nøye valgt ut våre favoritter i disse kategoriene:

Har du oversikt over alle de ulike bryllupsdagene? Hvis ikke bør du få med deg denne saken

Grønne kjoler til bryllup

De mest valgte fargene som gjest i bryllup er grønn og blå.

Grønn kjole sørger med sikkerhet for at kjolen aldri vil konkurrere med brudens hvite kjole. 

Farger som beige, lys champagne, dus lyserosa og lysegul skal man derimot gjerne være litt forsiktig med hvis kjolen er eksklusiv og med mange detaljer som gjør mye ut av seg. Merk deg: Dersom kjolen er i en lys farge med mye tyll f.eks. — styr unna!

Grønt kan på den andre siden aldri slå feil.

Rosa kjole til bryllup

Jakten på en rosa kjole har aldri vært så intens som nå. De flyr ut av nettbutikker og av de fysiske kleshengerne (og årets kolleksjoner har virkelig truffet rosa blink). Føler du for noen rosa plagg denne sesongen? Da bør du være rask. «Utsolgt» og «selling fast» er en hyppig gjenganger.

Blå kjole til bryllup – et sikkert valg!

Når det gjelder farge, er blått et flott fargevalg til bryllup – uansett årstid.

Det finnes mange nyanser av blått du kan velge mellom. Lysblått, turkis, kongeblått og marineblått. Vil du at kjolen skal skille seg litt ekstra ut, kan du velge en spesiell nyanse av blått, for eksempel mintblått eller koboltblått.

Gul kjole til bryllup

Kjoler i nydelige gultoner passer like godt til brudens mor, som til brudepikene og bryllupsgjesten. Det finnes mange fine kjoler i de nye kolleksjonene akkurat nå!

Som tilbehør kan man enten style med accessories som gjør antrekket litt ekstra fargerikt. Eller så slår vi alltid et slag for espadrillos, både med og uten knyting. 

Blomstrete kjole til bryllup

Kjoler med blomsterprint er i seg selv en god investering. Den passer fint til omtrent enhver anledning, og har et flerbruksområde langt utover spesielle anledninger. 

Det passer like godt som en kjole til bryllup, som det gjør med et par strømpebukser, boots og en strikket genser over til et trendy office-antrekk.

Blomstrete kjoler kan passe til alle kleskoder, men står det galla, smoking eller mørk dress på dresscode-etiketten, sørg for at kjolen du velger er knelang eller fotsid.

Elegante og enkle kjoler til bryllup

Vil du holde det enkelt, men vakkert og elegant?

Look no further.

Det finnes et hav av enkle kjoler, men her har vi plukket ut et knippe favoritter som vi med sikkerhet vet er fotogene og flatterende kjoler som du vil elske, og som brudeparet vil være glad for at du valgte.

Kjole til bryllup med lange ermer

Kjoler med lange ermer gir kjolen det lille ekstra og gjør den nærmest til et smykke i seg selv. Som regel krever de mindre tilbehør enn kortermede kjoler.

Det siste året har kjoler i sterke farger som eplegrønn, oransje og rosa skilt seg ut i motebildet, og disse fargepalettene er nydelig på de langermede kjolene.

Kjoler med lange ermer passer til absolutt alle kleskoder, men som nevnt over, står det galla, smoking eller mørk dress på dresscode-etiketten, sørg for at kjolen du velger er knelang eller fotsid.

Glitterkjoler til bryllup

Er du invitert i et bryllup med galla eller smoking som kleskode – da kan du ikke gå feil med en glitterkjole.

Glitterkjoler kan være relativt nøytrale med noen få paljetter her og der, men du finner også lange maxikjoler med paljetter og krystaller fra topp tå. 

Disse kjolene egner seg absolutt best til kleskoden galla og smoking, men en glitrende kjole uten ballsal-tendenser går også ypperlig til kleskoden mørk dress, dress og pent.

Tips til når du skal velge en kjole til bryllup

Det er et hav av alternativer. Hvilken skal du velge, og hvordan skal du velge?

Det fine med nettshopping er muligheten for retur. Det er ikke alle kjolene du finner i butikk, men det betyr ikke at du ikke skal få prøve før du bestemmer deg. Du kan like enkelt klikke en kjole hjem, som du kan sende den tilbake igjen.

Begynner du tidlig slipper du å stresse med å finne en kjole når dagen nærmer seg, en kjole du kanskje ikke blir 100% fornøyd med.

Bonus: Når du først finner en kjole som føler deg lekker i, begynner du å glede deg enda mer til bryllupet, og du får også tid til å jevnt og trutt se etter det perfekte tilbehøret til kjolen; kjolen du ikke kan vente med å bruke.

 1. Klikk en eller flere kjoler hjem
 2. Finn den som passer perfekt for deg
 3. Send tilbake de kjolene du ikke vil ha
 4. Nyt og gled deg, og titt litt etter tilbehør når kjolen er boks

Ofte stilte spørmål og svar om kjole til bryllup

1. Hvilke kjoler kan man bruke i bryllup?

Du kan bruke flere typer kjoler i bryllup. Noen populære alternativer er lange kjoler, gjerne med ermer, og fargen blå og grønn er de meste populære. Tenk på bryllupets tema, årstid og kleskoden for å velge riktig kjole. Det eneste som ikke er tillatt å bruke i bryllup er hvite kjoler, svært lyse farger som kan konkurrere med hvitt, eller andre typer kjoler som tar oppmerksomhet bort fra bruden. Unngå også for vulgære og utfordrende stiler, men let heller etter en passende kjole som feirer brudeparets store dag med et antrekk som respekterer kleskoden og regler.

2. Kan man bruke beige kjole i bryllup?

Det er mulig å bruke en beige kjole, men det er svært viktig å ta hensyn til og respektere visse faktorer. Beige er ofte en delikat og lys farge som kan minne om hvitt, spesielt i sterk belysning og når kjolen er i skinnende stoff som f.eks. silke. Det er viktig å unngå å bære en kjole som kan konkurrere med brudens antrekk. Ønsker å velge beige må du velge en kjole som har tydelige forskjeller i design, stil og detaljer til brudens kjole. Ta alltid hensyn kleskoden, stil og tema, og kle deg respektfullt for den store anledningen.

3. Kan man gå med kort kjole i bryllup?

Det korte svaret er ja. Det lengre svaret er at det kommer helt an på kleskoden, bryllupslokalet, brudeparet og atmosfæren. Om kleskoden er formell bør du alltid sikte mot en knelang eller fotsid kjole til bryllup. Har bryllupet en uformell eller avslappet kleskode og atmosfære, f.eks. et litt bakoverlent sommerbryllup, kan du absolutt velge en kort kjole. Unngå alltid kjole er for korte eller utfordrende i stilen. En kort kjole må være stilfull, passende og ikke vulgær. Det viktigste er at kjolen en pen og passende kjole til en så vakker dag som en bryllupsdag.

4. Kan man ha blomstrete kjole i bryllup?

Svært mange velger blomstrete kjole i bryllup. De er vakre og festlige, og blomsterprintet er ettertraktet blant bryllupsgjester. Imidlertid er det viktig å vurdere bryllupets stil og tema, og dersom bryllupet har en bestemt fargepalett, vil brudeparet sette pris om den flerfargede blomsterkjolen følger fargepaletten. Unngå alltid for prangende eller overdrevne blomstrete kjoler. Gå for en elegant og stilfullt blomsterprint som passer anledningen. Det kan også være lurt å tone ned tilbehøret.

5. Hva har man på seg i sommerbryllup?

 • Kort kjole: Velg en lett og luftig kjole som f.eks. silke, sateng, chiffon eller bomull. Korte kjoler er som regel tillatt i sommerbryllup på svært varme dager, men sjekk alltid kleskoden før du velger en kort kjole.
 • Maxikjoler: Maxikjoler er det mest vanlige valget i et sommerbryllup. Silke, sateng, chiffon eller bomull er stoffer å se etter, gjerne med litt romantiske og fine print eller detaljer, eller en elegant solid farge.
 • Skjørt og bluse: Et alternativ til kjole er å gjøre kjolen todelt med et skjørt og en bluse. Velg en skjørt i pustende stoff, og kombiner det med en bluse som komplementerer fargen på skjørtet.
 • Tilbehør: Lette og komfortable sko er å foretrekke i sommerbryllup. Du kan f.eks. velge noen flotte lave sandaler eller ballerinas. Tilføy gjerne sommerlig tilbehør som en fin hatt, elegante smykker, lekre solbriller eller et lett sjal for å fullføre antrekket.

Uansett årstid, følg alltid kleskoden og velg farger som ikke kan konkurrere med brudens hvite brudekjole ♥

På utkikk etter leie av dress til bryllup? Slik gjør dere det

Tagger