Leie dress til brudgom- slik gjør dere det

Leie dress til brudgom- slik gjør dere det
Annonse:
Feras 6 mai GANT

Stadig flere foretrekker å leie dress eller annet pent antrekk som smoking eller kjole og hvitt til brudgom istedenfor å kjøpe. Men hvordan fungerer det, hvilke aktører driver med utleie og hva koster det egentlig?

Tekst: Stine Nibe Ravneberget
Foto: Canva

Er det én dag du virkelig skal skinne her i livet, er det på bryllupsdagen din. Da er det ikke sikkert den vante konfirmasjonsdressen holder. Kanskje har du vært i et bryllup hvor brudgommen så skikkelig kul ut, eller har en liten drøm om å føle deg som James Bond – eller en ung, dandy og fancy prins Charles for den saks skyld.

Men hvorfor kjøpe en svindyr dress til bryllupet som du kanskje bare ender opp med å bruke et fåtalls ganger, når du heller kan leie en flott dress som får deg til å føle deg som en million?

– Behagelig og lettvint

House of Singles i Bergen driver blant annet med utleie av antrekk til brudgom.

De har solgt formelle antrekk i over 25 år. De siste årene opplevde de imidlertid en kraftig prisøkning på sine varer.

– Vi jobber i luksussegmentet med mye brylluper, og mange gjester som er blitt invitert gruet seg for å måtte betale opp mot 10. 000 kroner for et komplett smokingantrekk. Det samme med tilbehør til bryllupsdressen, det kunne vi finne igjen på Finn.no, sier Roald Olsbø hos House of Singles.

– Vi testet da en periode ut om vi kunne tilby antrekk og plagg som brukes sjelden som vester, spesialskjorter, smokinger, lakksko, sjaketter, kjole og hvitt for utleie. Det fungerte fint, fortsetter han.

De tok en pris som ligger rundt 20 – 30 prosent av antrekkets verdi, inkludert gratis tilpassing og rens i etterkant. Responsen var stigende, før koronapandemien satte stopper for festsesongen. Utleie utgjorde i 2019 cirka 350 000 kroner inkludert mva i den lille butikken i Bergen.

Flere fordeler ved å leie dress

Det er viktigt med en snygg kostym som får dig att känna dig fin på bröllopsdagen. Foto: Javier Reyes via Unsplash

– Vårt inntrykk er at våre kunder opplevde leie som behagelig og lettvint. Vi hadde til og med kunder fra UD som leide jevnlig til slottsball og lignende.

– Vi har alltid skredder tilgjengelig hos oss som justerer og tilpasser antrekkene etter hvert. Noe jobb er det med dette selvsagt, men kundens terskel for å kunne velge et flott, komplett og perfekt antrekk er lavere og ingen får gå fra oss før vi har sjekket at alle detaljene sitter perfekt.

Når antrekkene er blitt leid ut rundt tre til fire ganger, blir de solgt videre til kor og studentforeninger til en rimelig pris.

– Det må poengteres at ingen av kundene har brukt miljøargumentet som grunn for å leie av oss.

Hvor man kan leie dress til brudgom?

Under finner du et knippe salonger fra hele landet hvor du kan leie dress til bryllupet ditt. Ofte driver brudesalonger med utleie av antrekk til brudgom – og hos noen får du til og med rabatt dersom bruden har funnet kjolen sin i samme salong.

Brudekjolen i Oslo:

Har et bredt utvalg av herreantrekk til utleie og salg. Smoking bestående av jakke og bukse med tversoversløyfe. Ikke inkludert skjorte og lakksko. Kr 2000. Sjakett bestående av jakke og bukse med vest og kravat. Ikke inkludert skjorte og sko. Kr 2500. Livkjole bestående av skjorte, vest, sløyfe og pynteknapper. Ikke inkludert sko. Kr 2500.

Søm og rens er også inkludert i leieprisen. Leieperiode er fra torsdag til mandag hvis det skal brukes over en helg. I tillegg selger salongen smokingskjorte fra kr 750 og sorte lakksko fra kr 1200.

Det går an å leie dress og heller kjøpe tidløst tilbehør du kan bruke ved senere anledninger. Foto: Hardini Lestari via Unsplash

Brudesalongen i Larvik:

Kjole og hvitt. Engelsk sjakett. Smoking med diverse tilbehør. Brokadevester med tilbehør. Floss. Ekstra gode leiepriser om bruden har valgt kjole der.

A. Oksnes AS i Ålesund:

Livkjole bestående av jakke, bukse, skjorte, hvit vest. Hvit sløye må kjøpes. Kr 2850. Sjakett bestående av jakke, bukse, vest, kravat. Skjorte må kjøpes. Kr 2650. Smoking bestående av jakke, bukse, smokingskjorte, sløyfe og magebelte. Kr 1190. Dress bestående av jakke og bukse i sort. Kr 790.

House of Singles i Bergen:

Utleie av luksussmoking bestående av jakke, bukse, skjorte, sløyfe, sko, mansjettknapper, bukseseler, gratis tilpassing og rens. Kr 2499. Utleie av kjole og hvitt bestående av jakke, bukse, skjorte, sløyfe, vest, sko, bukseseler, mansjettknapper, gratis tilpassing og rens. kr 2499.

Kika Weddings på Nesttum ved Bergen:

Utleie av komplett herreantrekk. Kjole og Hvitt. Sjakett med brokadevest og/eller smoking. Velger man vanlig dress, kan man leie tilbehør som skjorte, brokadevest, slips og mansjettknapper.

Frøken Frue Brudesalong i Trondheim:

Utleie av sjakett, livkjole, brokadedress og smoking.

Den Lille Eksklusive i Søgne:

Er en salong primært for menn med herreantrekk til salgs og leie. Sjakett komplett i alle størrelser 46 – 60 med tilbehør. Kr 2900. Smoking med tilbehør. Kr 2000. Antrekket leier man for cirka en uke.

Flere brudesalonger i Norge leier ut antrekk til brudgom. Foto: Iacob Hiticas via Unsplash

Hva koster det å leie dress?

Prisene varierer noe ut ifra hva du skal leie, eksempelvis dress, smoking eller kjole og hvitt. Men generelt kan man si at det koster mellom 2000 og 3000 kroner for et nesten komplett antrekk til bryllupet ditt. Men det kan også koste ned i 700 – 800 kroner om du går for det rimeligste alternativet.

Ta kontakt med salongen for å høre hvilket tilbud de kan gi deg.

Priser på dresspakker

Hos Brudekjolen i Oslo koster eksempelvis smoking bestående av jakke og bukse med tversoversløyfe, ikke inkludert skjorte og lakksko, kr 2000. Sjakett bestående av jakke og bukse med vest og kravat, ikke inkludert skjorte og sko, kr 2500. Livkjole bestående av skjorte, vest, sløyfe og pynteknapper, ikke inkludert sko, kr 2500. Da er søm og rens også inkludert i leieprisen. I tillegg selger salongen smokingskjorte fra kr 750 og sorte lakksko fra kr 1200.

Hos A. Oksnes AS i Ålesund koster leie av livkjole bestående av jakke, bukse, skjorte, hvit vest kr 2850. Da må hvit sløye må kjøpes. Sjakett bestående av jakke, bukse, vest, kravat koster kr 2650. Da må skjorte kjøpes. Smoking bestående av jakke, bukse, smokingskjorte, sløyfe og magebelte koster kr 1190. Dress bestående av jakke og bukse i sort koster kr 790.

Hos House of Singles i Bergen har kan man leie såkalt luksussmoking bestående av jakke, bukse, skjorte, sløyfe, sko, mansjettknapper og bukseseler med gratis tilpassing og rens til kr 2499. Utleie av kjole og hvitt bestående av jakke, bukse, skjorte, sløyfe, vest, sko, bukseseler og mansjettknapper, med gratis tilpassing og rens, koster kr 2499.

Tagger